Постановката на Стилиян Петров – “ получи половината от наградите на Националния

...
Постановката на Стилиян Петров – “ получи половината от наградите на Националния
Коментари Харесай

Спектакълът “Нирвана” на Стилиян Петров, с награди от Националния фестивал на малките театрални форми

Постановката на Стилиян Петров – „ “ получи половината от премиите на Националния фестивал на дребните театрални форми във Враца.

От общо седем категории, четири бяха присъдени за режисурата на Стилиян Петров, сценографията на Никола Тороманов, основна женска роля на Радина Кърджилова и основна мъжка роля на Деян Донков в спектакъла, чиято премиера излезе в самия завършек на 2021 година в Театър 199.

Стилиян Петров е актуален сценичен режисьор с голям брой оценки за работата си в столичните и извънстоличните подиуми. Негови са постановките „ Части от цялото “ и „ Нощта от вътрешната страна “ (Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов “), „ Става дума за любов… “ (Народен спектакъл „ Иван Вазов “), „ Невинните “ по романа „ Майките “ на Теодора Димова (Театър 199), „ В ледовете “ по романа „ Адриана “ и „ Роман без заглавие “ на Димитър Димов, „ Другият човек “ от Пьотр Гладилин (Театър 199) и мн. други

За представлението „ Части от цялото “ по текстове на Йордан Радичков получава „ Икар2005 “ за дебют, а за „ За едно събитие от електричеството “ по повести и разкази на А. П. Чехов (Театър „ Възраждане “) е почетен с премията в категория „ спектакъл “ на Столична община за ярки достижения в региона на културата за 2020 година. Последната му режисура е „ Тъгата на кралиците “ от Яна Борисова в НТ „ Иван Вазов “.

Стилиян Петров е дълготраен помощник на проф. в НАТФИЗ и докторант на Академията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР